website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Documentairewedstrijd KRO-NCRV: kans op 125.000 euro budget

Lars Pasveer — Geplaatst in documentaire op woensdag 12 december 2018, 12:41

Nieuws Omroep KRO-NCRV roept ervaren documentairemakers op filmplannen in te sturen rond het thema 'de ander als vijand'. De inzendtermijn loopt tot 1 maart volgend jaar. De winnaar krijgt een budget van 125.000 euro om de documentaire te realiseren, die door 2Doc op NPO2 wordt uitgezonden.

KRO-NCRV licht het thema als volgt toe: “Nederland kent geen vijanden, de laatste oorlog die op ons grondgebied werd uitgevochten ligt driekwart eeuw achter ons. Maar onze vrede wordt bedreigd door De Ander. De Ander die in betere tijden werd gezien als een verrijking van onze samenleving, ontpopt zich steeds meer als De Vijand. Je hoeft de tv maar aan te zetten om hem te zien: De graaiende bankier, de ex-Syriëganger, de BlokkeerFries en de anti-Piet-demonstrant.”

‘De Ander’ eist op zijn beurt ook erkenning en respect en rust om zich “in zijn anders-zijn” te kunnen ontplooien. Op dit thema zijn volgens 2Doc honderden invalshoeken te verzinnen.

De ideeën voor documentaires (maximaal 8 A4’tjes) worden door een jury gelezen en gewogen: documentairemakers Jasmijn Schrover, regisseur Michiel Brongers en de documentaire-eindredactie van KRO-NCRV. De makers achter drie voorstellen zullen worden uitgenodigd voor een nader gesprek. Er maakt maar één voorstel kans op budget voor realisatie. Meer details en contactgegevens staan op de site van 2Doc.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.