e learning nvj

— woensdag 12 december 2018, 12:41 | 0 reacties, praat mee

Documentairewedstrijd KRO-NCRV: kans op 125.000 euro budget

Omroep KRO-NCRV roept ervaren documentairemakers op filmplannen in te sturen rond het thema 'de ander als vijand'. De inzendtermijn loopt tot 1 maart volgend jaar. De winnaar krijgt een budget van 125.000 euro om de documentaire te realiseren, die door 2Doc op NPO2 wordt uitgezonden. Laatste wijziging: 12 december 2018, 12:45

KRO-NCRV licht het thema als volgt toe: “Nederland kent geen vijanden, de laatste oorlog die op ons grondgebied werd uitgevochten ligt driekwart eeuw achter ons. Maar onze vrede wordt bedreigd door De Ander. De Ander die in betere tijden werd gezien als een verrijking van onze samenleving, ontpopt zich steeds meer als De Vijand. Je hoeft de tv maar aan te zetten om hem te zien: De graaiende bankier, de ex-Syriëganger, de BlokkeerFries en de anti-Piet-demonstrant.”

‘De Ander’ eist op zijn beurt ook erkenning en respect en rust om zich “in zijn anders-zijn” te kunnen ontplooien. Op dit thema zijn volgens 2Doc honderden invalshoeken te verzinnen.

De ideeën voor documentaires (maximaal 8 A4’tjes) worden door een jury gelezen en gewogen: documentairemakers Jasmijn Schrover, regisseur Michiel Brongers en de documentaire-eindredactie van KRO-NCRV. De makers achter drie voorstellen zullen worden uitgenodigd voor een nader gesprek. Er maakt maar één voorstel kans op budget voor realisatie. Meer details en contactgegevens staan op de site van 2Doc.

Bekijk meer van

KRO-NCRV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.