basis naar compleet

— vrijdag 19 augustus 2022, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Dit boek leert je hoe je een bestseller uitgeeft (en werd zelf ook een bestseller)

Als je een boek schrijft wil je dat het wordt gelezen. Maar lang niet alle boeken is een plek op een bestsellerlijst gegund. Dat heeft echter weinig met de schrijfkunsten van de auteur te maken en alles met een keur aan randzaken.

Wat die randzaken zijn, leggen jurist Charlotte Meindersma en auteur / schrijfcoach Hanneke de Wit helder uit in Het bestsellerboek. Het handzame boek geeft al in het eerste hoofdstuk een ontnuchterende blik op de boekenbusiness: iedere ranglijst volgt zijn eigen regels. En die regels zijn nogal arbitrair.

Anders dan de titel doet vermoeden is Het bestsellerboek geen handleiding die je uitlegt hoe je van je boek een bestseller maakt. Eén gouden formule is er immers niet. Meindersma en De Wit geven in plaats daarvan tips die je kansen op een plekje op de boekenranglijst vergroten.

Het duo put daarbij uit eigen ervaringen en uit die van geïnterviewde auteurs en een enkele uitgever. Tegelijkertijd bevat Het bestsellerboek genoeg concrete tips, onder andere over marges, het geven van kortingen zonder de wet op de vaste boekenprijs te schenden en (zelf)promotie.

En extra mooi: Meindersma en De Wit gebruikten hun eigen tips om ook daadwerkelijk op 1 te komen bij Managementboek. Al weet de lezer van Het bestsellerboek dankzij de auteurs inmiddels dat de titel ‘bestseller’ dus niet per se veel zegt.

Het bestsellerboek
Charlotte Meindersma & Hanneke de Wit
Uitgeverij: Charlotte’s Law
ISBN: 9789082329674
€ 22,94
Meer informatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.