banner festival 23

— vrijdag 26 mei 2023, 12:33 | 1 reactie, praat mee

Directeur Yoeri Albrecht (De Balie) excuseert zich voor gebruik geweld tegen journalist

Yoeri Albrecht (rechts) en een journalist van Left Laser - © Left Laser

‘Ik had nooit zo moeten reageren op deze journalisten. Hiervoor bied ik mijn excuses aan.' Dat zegt Yoeri Albrecht, directeur van het Amsterdamse debatcentrum De Balie op Twitter, na een incident met journalisten van het linkse mediakanaal Left Laser. Laatste wijziging: 26 mei 2023, 14:31

Albrecht pakte, nadat een journalist van Left Laser hem enkele vragen stelde, de microfoon hardhandig van de man af en smeet die op de grond. Het filmpje werd verspreid door Left Laser met de tekst: ‘Normaal gedrag voor de directeur van een debatcentrum’.

‘Wat hieraan vooraf is gegaan weet ik niet, maar wat ik hier zie is onbegrijpelijk en kwalijk. Van journalisten blijf je af. Een royaal excuus lijkt me op zijn plaats’, twitterde algemeen secretaris Thomas Bruning van de NVJ na het incident.

Inmiddels is dit dus gebeurd. Albrecht voegde er aan toe: ‘Het is van groot belang dat journalisten hun werk kunnen doen en met respect in gesprek blijven’. Bekijk de video hieronder.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.