— woensdag 3 oktober 2012, 11:49 | 1 reactie, praat mee

Baas Stimuleringsfonds hard over fusie

René van Zanten, directeur Stimuleringsfonds voor de Pers, heeft op De Nieuwe Reporter opnieuw laten weten geen voorstander te zijn van de voorgenomen fusie tussen het Stimuleringsfonds en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties (Mediafonds). Ook is hij van mening dat de directeur van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties tactische spelletjes speelt. "Journalistiek was binnen laatstgenoemde fonds immers nooit een issue en daar is het ook nooit voor opgericht, " aldus van Zanten. "Dat de directeur van dat fonds zich nu te pas en te onpas mengt in discussies over journalistiek lijkt daarmee eerder op tactiek dan bevlogenheid." Volgens Van Zanten gaat het cultuurfonds "over artistieke producties in een honderd procent gesubsidieerde omgeving. Journalistiek is zelden artistiek en het zou fijn zijn als we in dit land een vorm van journalistieke infrastructuur overhouden die niet afhankelijk is van de overheid".

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

hans maarten van den brink, 3 oktober 2012, 13:34

Voor alle -zakelijke - informatie over het fusiebesluit verwijs ik graag naar http://www.mediafonds.nl . Onder het kopje ‘naar een nieuw fonds’ is daar o.a. het ‘beleidskader’ voor de fusie te vinden. DNR publiceerde tot nu toe drie artikelen van ‘stakeholders’, de andere zes zijn te vinden in ons blad ‘609’ - ook als pdf op site te vinden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.