Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 4 januari 2017, 12:09 | 0 reacties, praat mee

‘Directeur RTV Oost verdient meest van alle regionale omroepbestuurder’

RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink is met een jaarsalaris van 192.000 euro de best verdienende regionale omroepbestuurder van Nederland. Dat meldt De Stentor.

Volgens het regionale dagblad prijkt Oude Wesselink samen met enkele bestuurders van onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties en nutsbedrijven bovenaan de lijst van (semi)ambtenaren die boven de Balkenendenorm verdienen. Volgens die regeling mogen mensen in publieke functies niet meer verdienen dan de minister-president, die op jaarbasis 178.000 euro aantikt.

Ondanks het hoge salaris is de omroep niet de fout in gegaan bij het vaststellen ervan, reageert voorzitter Gaston Sporre van de Raad van Toezicht van RTV Oost desgevraagd tegenover De Stentor. “Toen Oude Wesselink als opvolger van Hennie Everts door ons werd aangesteld, heeft hij het salaris gekregen dat toen voor die functie stond.” Oude Wesselink valt onder het overgangsrecht, waarbij het salaris van topverdieners wordt afgebouwd.

RTV Oost moet, net als alle andere regionale omroepen, bezuinigen. De omroep levert dit jaar tien procent van zijn budget in.

Bekijk meer van

RTV Oost

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.