— dinsdag 5 december 2017, 08:40 | 0 reacties, praat mee

RTV Oost en Rob Vorkink uit elkaar

Voormalig RTV Oost-verslaggever Rob Vorkink (rechts) aan het werk in de rechtbank Almelo - © Vincent Jannink / ANP

Journalist Rob Vorkink verlaat na ruim 28 jaar de regionale omroep RTV Oost. Dat zijn beide partijen maandag overeengekomen bij de kantonrechter in Enschede. Afgelopen september was al bekend dat er 'een onoverbrugbaar verschil van inzicht over een aantal zaken" was.

De arbeidsrelatie tussen Vorkink en zijn werkgever is onwerkbaar geworden na een reeks van incidenten. Kritiek op directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink en RTV Oost en een tekstberichtje aan een 20-jarige stagiare van RTV Oost waarin hij haar een ‘lekker ding’ noemde waren de redenen voor RTV Oost om om contractontbinding te te vragen.

Vorkink vertrekt per 1 februari, is tot die tijd vrijgesteld van werk en mag zolang zijn bedrijfsauto en -mobiel gebruiken. Hij krijgt bovendien 27.500 euro bruto mee. Maar alleen als de journalist zich, op straffe van 5000 euro boete per overtreding, op geen enkele manier meer negatief uitlaat over Oost en diens werknemers, met name Oude Wesselink.

Vorkink zei door de gang van zaken bij Oost ‘gefrustreerd’ te zijn geraakt, aangewakkerd door hoge werkdruk en dito ziekteverzuim bij de omroep. Hij voelt zich gestraft voor zijn kritische houding. Voor het gewraakte tekstberichtje had hij de stagiaire snel zijn excuses aangeboden. “Stom, dat berichtje had ik niet moeten sturen. Het was de avond voor mijn 50ste verjaardag en ik had wat op.” Meer bij Tubantia (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

RTV Oost Rob Vorkink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.