de tegel publieksprijs 2020

— woensdag 7 november 2018, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Derk Haank wil nieuw elan voor agrarische bladen met overname

Beeld: Pixabay

Ja, het aantal agrariërs neemt af. En ja, voor een beursgenoteerde uitgever als Relx is het vakblad De Boerderij – waar nog weinig groei in zit – onaantrekkelijk. Maar een kleinere, niet-beursgenoteerde uitgever kan er nog prima mee uit de voeten, meent Derk Haank. De uitgever wil het agrarische vakblad overnemen van Relx, samen met Cor Jan Willig (eigenaar New Skool Media) en Luc van Os (Hearst Nederland). “We zijn in de finale onderhandelingen”, zegt Haank tegen De Gelderlander. “Het zou teleurstellend zijn als het niet rond komt. Ik verwacht dat alles binnen een paar weken is ondertekend.”

De overnamepoging werd vorige week al onthuld door Het Financieele Dagblad. Volgens Haank staat het landbouwcluster van Relx sinds kort te koop. Naast het vakblad De Boerderij vallen ook titels als het Agrarisch Dagblad, vakbladen als Pluimveehouderij, databases en online uitgaven. Voor een beursgenoteerd bedrijf als Relx is het landbouwplatform volgens Haank onaantrekkelijk, omdat er geen groei meer inzit. “Wij gaan niet op de beurs. Het is waar dat het aantal agrariërs afneemt. Maar wij denken dat deze krimp minder sterk is dan verwacht. Met nieuw elan denken wij op lange termijn dit agrarische cluster in stand te houden.”

Bij het agrarische cluster van Relx werken zo’n 140 mensen. Haank wil, wanneer de overname doorgaat, alle banen behouden. “Het gaat niet om een samenvoeging met een ander bedrijf, dus we hoeven niet te fuseren of te reorganiseren”, aldus Haank tegen De Gelderlander. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend. Relx kiest er vooralsnog voor niet te reageren.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.