website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Derk Haank wil nieuw elan voor agrarische bladen met overname

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 7 november 2018, 09:17

Beeld: Pixabay

Beeld: Pixabay

Nieuws Ja, het aantal agrariërs neemt af. En ja, voor een beursgenoteerde uitgever als Relx is het vakblad De Boerderij – waar nog weinig groei in zit – onaantrekkelijk. Maar een kleinere, niet-beursgenoteerde uitgever kan er nog prima mee uit de voeten, meent Derk Haank. De uitgever wil het agrarische vakblad overnemen van Relx, samen met Cor Jan Willig (eigenaar New Skool Media) en Luc van Os (Hearst Nederland). “We zijn in de finale onderhandelingen”, zegt Haank tegen De Gelderlander. “Het zou teleurstellend zijn als het niet rond komt. Ik verwacht dat alles binnen een paar weken is ondertekend.”

De overnamepoging werd vorige week al onthuld door Het Financieele Dagblad. Volgens Haank staat het landbouwcluster van Relx sinds kort te koop. Naast het vakblad De Boerderij vallen ook titels als het Agrarisch Dagblad, vakbladen als Pluimveehouderij, databases en online uitgaven. Voor een beursgenoteerd bedrijf als Relx is het landbouwplatform volgens Haank onaantrekkelijk, omdat er geen groei meer inzit. “Wij gaan niet op de beurs. Het is waar dat het aantal agrariërs afneemt. Maar wij denken dat deze krimp minder sterk is dan verwacht. Met nieuw elan denken wij op lange termijn dit agrarische cluster in stand te houden.”

Bij het agrarische cluster van Relx werken zo’n 140 mensen. Haank wil, wanneer de overname doorgaat, alle banen behouden. “Het gaat niet om een samenvoeging met een ander bedrijf, dus we hoeven niet te fuseren of te reorganiseren”, aldus Haank tegen De Gelderlander. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend. Relx kiest er vooralsnog voor niet te reageren.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.