training eu starters

— maandag 24 december 2018, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Der Spiegel doet aangifte tegen fantaserende journalist

© Foto: EPA

Der Spiegel doet aangifte tegen de als leugenaar ontmaskerde journalist Claas Relotius. Het Duitse blad vermoedt dat hij ook geld dat hij onder lezers inzamelde in eigen zak heeft gestoken. Eerder gaf Relotius toe dat hij zijn verhalen voor het blad "in grote mate" had vervalst. Laatste wijziging: 24 december 2018, 09:20

De journalist zou via een privémailadres oproepen hebben gedaan om geld in te zamelen voor weeskinderen in Turkije. Het geld werd verzameld op een privérekening.

Hoeveel mensen geld hebben gedoneerd en waar dat geld is gebleven, is volgens Der Spiegel niet bekend. De redactie van het blad was niet op de hoogte van de inzamelingsactie.

Relotius schreef eerst als freelancer voor Der Spiegel, maar sinds anderhalf jaar was hij in vaste dienst. Volgens het blad zijn er sinds 2011 bijna zestig verhalen van hem in het tijdschrift en op Spiegel Online gepubliceerd. Volgens zijn eigen verklaringen zijn zeker veertien verhalen gedeeltelijk vervalst.

Meer bij nu.nl.

Bekijk meer van

Der Spiegel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.