— maandag 22 november 2010, 13:15

Terpstra crisismanager InHolland

Doekle Terpstra legt per direct zijn voorzitterschap bij de HBO-raad neer. Terpstra gaat bij InHolland aan de slag, in een poging de bestuurscrisis bij de hogeschool te bezweren. Eerder deze maand stapte bestuursvoorzitter Geert Dales op, naar verluidt vanwege een verschil van inzicht over de te voeren bestuursstijl. Een onderzoekscommissie onder leiding van Gerd Leers velde eind september een hard oordeel over de wijze waarop studenten van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) zonder al te grote tegenprestatie een diploma konden ontvangen. Als studenten zonder diploma een opleiding verlaten, loopt een hogeschool veel geld mis. Lein Labruyère en Joke Snippe, de laatste twee nog zittende leden van het collega van bestuur, waren al op non-actief gesteld, maar hebben de eer aan zichzelf gehouden. Terpstra erkende tegenover het ANP dat hun positie niet houdbaar meer was. SP en D66 willen dat staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs) voorkomt aan opgestapte bestuurders hoge vertrekpremies worden betaald.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.