training eu starters

— vrijdag 9 december 2022, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Der Spiegel: ‘Axel Springer vraagt nieuwe co-hoofdredacteur Bild voor aantreden om urinemonster’

© Imago / Michael G. Stettenbauer

Robert Schneider, de beoogde nieuwe co-hoofdredacteur van de Duitse tabloidkrant Bild, is gevraagd om voor zijn aantreden een urinemonster te geven. Uitgeverij Axel Springer stelt dat een screening op drugs sinds kort onderdeel is van zijn wervingsproces, waar het speciale managementfuncties aangaat. Laatste wijziging: 9 december 2022, 09:24

Dat schrijft Der Spiegel. Volgens het Duitse nieuwsmedium kwam het verzoek voor Schneider als onverwacht. Der Spiegel baseert zich op bronnen uit de omgeving van de nieuwe co-hoofdredacteur van Bild. Een woordvoerder van Axel Springer bevestigt het verzoek om een urinemonster desgevraagd wel aan de nieuwssite.

De woordvoerder stelt dat het vragen om een urinemonster gebruikelijk is bij veel internationale bedrijven. Kort voordat bekend werd dat Schneider in dienst zou treden bij Bild, kwamen er geruchten naar buiten over zijn vermeend drugsgebruik. Daardoor denkt een aantal medewerkers bij Bild volgens Der Spiegel dat het verzoek om een urinemonster een gerichte campagne is die de komst van Schneider moet voorkomen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.