— woensdag 27 december 2017, 07:51 | 0 reacties, praat mee

De Volkskrant komt met luxe vormgegeven app

De Volkskrant komt in 2018 met een nieuwe site en een nieuwe app. De app is een alternatief voor het pdf-bestand van de papieren krant. In de app is meer aandacht voor vormgeving en wordt gebruik gemaakt van interactieve elementen. Dat vertelt hoofdredacteur Philippe Remarque in een interview in de rubriek het Volkskrantgeluid.

De nieuwe app is een krant tussen het papieren product en de website in. Hij wordt ‘s ochtends aan de lezer aangeboden en slechts beperkt ververst. Onderzoek laat zien dat mensen ook digitaal graag een prodict ontvangen dat eindig is, dat ze kunnen uitlezen, aldus Remarque.

De gratis nieuwssites ogen toch meer als een nieuwslijst dat water uit de kraan levert. De Volkskrant wil zich meer en meer daarvan onderscheiden, aldus Remarque. De nieuwe site moet dat uitstralen en dus vooral de nieuwe app. Overigens blijft de krant als pdf-bestand gewoon bestaan.

Meer in het interview met Remarque.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.