training eu starters

— dinsdag 13 december 2022, 13:54 | 0 reacties, praat mee

‘De stem van het Oog op Morgen’ stopt ‘hoogstwaarschijnlijk’ aan het einde van het jaar

© ANP/Anneke Jansen

Hans Hogendoorn, de man die bekend staat als 'de stem' van radioprogramma Met het oog op morgen op NPO Radio 1, stopt 'hoogstwaarschijnlijk' aan het einde van dit jaar. Dat zei Hogendoorn vanmorgen in het ochtendprogramma op Radio Veronica. Laatste wijziging: 13 december 2022, 14:13

Al sinds de start van het programma in 1976 kondigt Hogendoorn het programma aan en af, waarin hij de luisteraar kort vertelt wat de buitentemperatuur is en welke presentator van dienst er vanavond te horen is in het programma. (‘Buiten is het ... binnen zit…’) Aan Arjan Snijders vertelde hij op Radio Veronica dat het einde in zicht is. Toen Snijders aankaartte dat Hogendoorn inmiddels 75 jaar oud is en ‘het een keertje ophoudt’, reageerde Hogendoorn instemmend en voegde toe: ‘Dat is ook wel weer waar. [..] Maar het klinkt nog steeds goed’, zei hij verwijzend naar zijn stem.

De NOS kon nog niet reageren op het nieuws van Hogendoorn. Vorig jaar stopte Hogendoorn na vier decennia als ‘zenderstem’ van NPO Radio 1. Hij wilde toen ‘slijtage’ aan zijn stem voorkomen, zei hij in een interview met het AD. ‘Vernieuwing is gezond, ook voor het onderwerp, ‘de stem’ zelf dus. Het begrip ‘eindig’ loert altijd, dat is te verwachten.’

 

Deze week werd Hogendoorn toegevoegd aan de ‘Wall of Fame’ op het Hilversumse Mediapark en kreeg eerder deze week een Zilveren Ere-Reissmicrofoon, een van de hoogste Nederlandse radio-onderscheidingen. ‘De stem der stemmen, die een tijdperk in de levende Nederlandse radiogeschiedenis markeert. Altijd warm, altijd dienstbaar aan de uitzending. In zijn inmiddels een halve eeuw beslaande audiocarrière heeft hij ons geleerd wat het verschil is tussen een stem hebben en een stem zijn’, aldus de jury.

Hogendoorn werkte vanaf 1971 bij zeezender Radio Noordzee en vervolgde zijn loopbaan bij onder andere het ANP en de Wereldomroep. Sinds het begin van Met het oog op morgen is Hogendoorn betrokken bij het programma, als kenmerkende ‘stem’ van het programma, maar ook als regisseur en producer.

Bekijk meer van

NPO Radio 1 Hans Hogendoorn

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.