word studentlid

— maandag 23 januari 2017, 08:41 | 0 reacties, praat mee

De Mol biedt meer voor TMG dan Mediahuis

Talpa, het bedrijf van John de Mol, brengt een bod van 5,90 euro per aandeel uit op Telegraaf Media Groep (TMG). Dat heeft Talpa maandagochtend bekendgemaakt. TMG heeft bevestigd dat het bod binnen is en wordt beoordeeld. Laatste wijziging: 23 januari 2017, 11:51

De Mol wil, in cash en cum dividend, 12 procent meer betalen dan de 5,25 euro die het Belgische bedrijf Mediahuis en de familie Van Puijenbroek voor TMG willen betalen. Het gaat om een premie van 70% op de koers van het aandeel TMG op 13 december, de dag voordat Mediahuis en de familie Van Puijenbroek zich voor het Nederlandse bedrijf meldde.

‘Ik heb een groot geloof in TMG als verzameling van een aantal sterke Nederlandse merken en de potentie van deze onderneming’, aldus De Mol in een verklaring. ‘Ik denk dat het goed is als de onderneming in private handen komt want uit ervaring weet ik dat een beursnotering de flexibiliteit van de bedrijfsvoering beperkt.’

De mediaondernemer heeft naar eigen zeggen op dit moment een belang van 20,59 procent in TMG. Een verkoop van dat belang is onbespreekbaar omdat het een strategisch belang is. Verder vindt hij het bod van Mediahuis niet overtuigend. Het spreekt niet ‘van een sterk geloof in de kracht van TMG, de potentie van TMG en onze nationale mediasector’.

De Mol wil TMG en Talpa samenvoegen. Daarbij gaat het om een combinatie van Talpa Radio (538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica) en het belang van 33 procent dat Talpa in SBS Nederland heeft; het gaat hier om de zenders SBS6, SBS9, NET5 en Veronica.

Mediahuis biedt samen met grootaandeelhouder Van Puijenbroek in totaal 243 miljoen euro voor TMG en heeft al steun gekregen van andere TMG-grootaandeelhouders zoals Delta Lloyd en Navitas, de investeringsmaatschappij van de familie Zeeman. Samen hebben ze ruim 59 procent.

De vraag is wat die aandeelhouders gaan doen. Het FD citeert een analist die aanneemt dat Delta Lloyd en Navitas bij een hoger bod niet gehouden zijn aan het bod van Mediahuis.

De krant rekende verder uit dat De Mol gemiddeld 9,23 euro per aandeel voor zijn belang in TMG heeft betaald. Dan verliest hij bij het bod van Mediahuis 5,25 per aandeel, wat optelt tot 37 miljoen euro.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.