noodfonds

— vrijdag 6 februari 2015, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis mag NRC Media overnemen

Het Vlaams Mediahuis mag NRC Media overnemen. De redactie keurt de overname goed. Dat heeft hoofdredacteur van NRC Handelsblad Peter Vandermeersch vrijdag op Twitter. "Daarmee is verkoop van NRC door Egeria aan Mediahuis definitief." Volgens Vandermeersch onderschrijft de nieuwe eigenaar het redactiestatuut en heeft het Mediahuis ook toegezegd dat het bereid is om in de toekomst een deel van het aandelenkapitaal open te stellen voor een participatiefonds van lezers. "Dat is een lang gekoesterde wens van deze redactie". NRC Media, uitgever van de titels NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl, werd in maart 2014 door investeringsmaatschappij Egeria in de etalage gezet. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ging begin vorige maand akkoord met de voorgenomen overname. Het Mediahuis krijgt een meerderheidsaandeel. Veronica financiert samen met de Stichting Democratie en Media slechts een klein deel.

Bekijk meer van

NRC Media Mediahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.