— maandag 14 juni 2021, 08:51 | 0 reacties, praat mee

De Loep uitgereikt voor MH17-onderzoek

Huib Modderkolk en Tom Kreling van de Volkskrant hebben De Loep gewonnen in de categorie Opsporende onderzoeksjournalistiek. De prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek werd vrijdag uitgereikt tijdens de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Laatste wijziging: 14 juni 2021, 09:04

Modderkolk en Kreling kregen de prijs voor hun artikel ‘Hacks, manipulatie en diefstal: Rusland deed alles om het MH17-onderzoek te dwarsbomen’.

De winnaars in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek zijn Mark Lievisse Adriaanse en Derk Stokmans van NRC Handelsblad, met: Hoe Nederland de controle verloor: De corona-uitbraak van dag tot dag.

Matthias Declercq is de winnaar in de categorie Signalerende onderzoeksjournalistiek met zijn boek: De ontdekking van Urk.

De ASN Aanmoedigingsprijs, bedoeld voor talent in leeftijden tot en met 30 jaar, ging naar Adrian Estrada en Felix Voogt, van platform Investico, met: Het stikstofprobleem van de Nederlandse veehouderij.

De winnaars van de Loep kregen naast een Loep-beeldje een geldbedrag van 1.500 euro dat afkomstig is uit de contributies van leden. Het is daarmee met recht een prijs van en voor onderzoeksjournalisten. In totaal had de VVOJ 118 inzendingen ontvangen.

Chris De Stoop kreeg uit handen van VVOJ-voorzitter Evert de Vos een bijzondere Loep toegekend voor zijn hele oeuvre. In zijn meer dan duizend artikelen in het weekblad Knack en veertien boeken heeft hij het publiek geschokt, wetten veranderd, parlementaire agenda’s bepaald en een vorst tot tranen toe bewogen, aldus de VVOJ. Meer bij de VVOJ

Bekijk meer van

VVOJ De Loep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.