— vrijdag 23 april 2021, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Oeuvreprijs VVOJ voor Chris De Stoop

De Facebook-pagina van Chris De Stoop.

De VVOJ (Vereniging voor Onderzoeksjournalisten) geeft een oeuvreprijs aan de Vlaamse journalist Chris De Stoop. Hij krijgt de prijs op 11 juni in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam als ook de jaarlijkse Loep-prijzen voor onderzoeksjournalistiek worden uitgereikt.

De Stoop verliet in 2015 ontgoocheld de journalistiek. Hij schreef het boek Ex-reporter over dat het altijd sneller, sensationeler en goedkoper moest. Die aanklacht verdiende vijf jaar geleden meer aandacht dan ze kreeg, aldus de VVOJ. ‘Vooral omdat ze kwam van iemand die al alles bewezen had – in zijn meer dan duizend artikelen in het weekblad Knack en veertien boeken die het publiek geschokt, wetten veranderd, parlementaire agenda’s bepaald en een vorst tot tranen toe bewogen hadden. En belangrijker, zou De Stoop zelf zeggen: ze hadden de mensen die vermalen worden door de powers that be hun eigen verhaal, hun eigen waardigheid en hun eigen rechten teruggegeven’.

Tijdens de uitreiking zal de laudatio voor Chris De Stoop uitgesproken worden door Rik Van Cauwelaert, voormalig hoofdredacteur Knack en nu columnist bij De Tijd.

Bekijk meer van

VVOJ Chris De Stoop

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.