Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 5 september 2017, 08:22 | 0 reacties, praat mee

De film over Jesse is niet meer neutraal te bekijken

Je weet dat het een propagandafilm is en dus zie je een propagandafilm. En op propaganda zitten niet veel mensen te wachten. Dus was maandagavond de zaal van theater Carré slecht gevuld tijdens de première van Jesse gemaakt door Joey Boink. En de reacties waren ook een tikje voorspelbaar: mooie film, maar je mist toch vooral de zaken waarvan we wisten dat ze stroef gingen tijdens de campagne van GroenLinks. Laatste wijziging: 5 september 2017, 09:52

Het AD schrijft vanuit Carré: Zij zagen een gelikte film die in de campagne niet had misstaan. Sexy Jesse in boxershort en ontbloot bovenlijf. Liefhebbende echtgenoot Jesse die zijn vrouw teder zoent. Bezorgde vader Jesse die ‘wakkergekotst’ is door zijn zoon.

Het enige moment van ongemak bij Klaver is als hij in zijn geboorteplaats Roosendaal wordt geconfronteerd met een vrouw die zegt dat haar vader de beste vriend is van Klavers vader. Met zijn Marokkaanse vader heeft de GroenLinks-leider geen contact. Ook de scène kort na de uitvaart van zijn in april onverwacht overleden moeder is aangrijpend.

De Volkskrant: Er is in de documentaire veel oog voor de voorbereidingen van debatten en ook voor het persoonlijke leven van Klaver, maar de politieke spanningen en discussies binnen de partij blijven in nevelen gehuld.

De krant heeft nog een advies: Klaver kan alle twijfel wegnemen door de volgende keer een documentairemaker te laten meelopen die niet op de loonlijst staat. Dan kunnen de sceptici ook overtuigd worden.

Bekijk meer van

Joey Boink Jesse Klaver

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.