website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Datalek bij RTL: hackers loggen in bij tienduizenden accounts

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 30 november 2018, 09:52

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nieuws Hackers zijn erin geslaagd bij tienduizenden online accounts van RTL in te loggen en hadden daar toegang tot persoonlijke gegevens van gebruikers van verschillende diensten als Videoland, RTL Nieuws en Buienradar. De hackers gebruikten eerder gelekte mailadressen en wachtwoorden en voerden die in bulk geautomatiseerd in bij RTL-accounts.

Dat bevestigt RTL zelf aan RTL Nieuws. De hackers hebben in totaal bij 32.000 RTL-accounts ingebroken. Daar zagen ze onder andere de volledige naam, het mailadres, het woonadres en de woonplaats van de eigenaren van die accounts, mits die gegevens allemaal ingevuld waren. RTL geeft toe onvoldoende maatregelen te hebben genomen tegen massale inlogpogingen. “Deze bescherming wordt spoedig aan de websites van RTL toegevoegd.”

Getroffen accounts zijn door RTL uit voorzorg vergrendeld, totdat gebruikers hun wachtwoord aanpassen. Zij zijn inmiddels ook op de hoogte gesteld. Betalingsgegevens zijn niet gestolen, benadrukt RTL. Het lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.