— vrijdag 30 november 2018, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Datalek bij RTL: hackers loggen in bij tienduizenden accounts

Foto: Pixabay

Hackers zijn erin geslaagd bij tienduizenden online accounts van RTL in te loggen en hadden daar toegang tot persoonlijke gegevens van gebruikers van verschillende diensten als Videoland, RTL Nieuws en Buienradar. De hackers gebruikten eerder gelekte mailadressen en wachtwoorden en voerden die in bulk geautomatiseerd in bij RTL-accounts.

Dat bevestigt RTL zelf aan RTL Nieuws. De hackers hebben in totaal bij 32.000 RTL-accounts ingebroken. Daar zagen ze onder andere de volledige naam, het mailadres, het woonadres en de woonplaats van de eigenaren van die accounts, mits die gegevens allemaal ingevuld waren. RTL geeft toe onvoldoende maatregelen te hebben genomen tegen massale inlogpogingen. “Deze bescherming wordt spoedig aan de websites van RTL toegevoegd.”

Getroffen accounts zijn door RTL uit voorzorg vergrendeld, totdat gebruikers hun wachtwoord aanpassen. Zij zijn inmiddels ook op de hoogte gesteld. Betalingsgegevens zijn niet gestolen, benadrukt RTL. Het lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk meer van

RTL Nieuws RTL Buienradar

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.