data als kans

— vrijdag 30 november 2018, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Datalek bij RTL: hackers loggen in bij tienduizenden accounts

Foto: Pixabay

Hackers zijn erin geslaagd bij tienduizenden online accounts van RTL in te loggen en hadden daar toegang tot persoonlijke gegevens van gebruikers van verschillende diensten als Videoland, RTL Nieuws en Buienradar. De hackers gebruikten eerder gelekte mailadressen en wachtwoorden en voerden die in bulk geautomatiseerd in bij RTL-accounts. Laatste wijziging: 30 november 2018, 09:56

Dat bevestigt RTL zelf aan RTL Nieuws. De hackers hebben in totaal bij 32.000 RTL-accounts ingebroken. Daar zagen ze onder andere de volledige naam, het mailadres, het woonadres en de woonplaats van de eigenaren van die accounts, mits die gegevens allemaal ingevuld waren. RTL geeft toe onvoldoende maatregelen te hebben genomen tegen massale inlogpogingen. “Deze bescherming wordt spoedig aan de websites van RTL toegevoegd.”

Getroffen accounts zijn door RTL uit voorzorg vergrendeld, totdat gebruikers hun wachtwoord aanpassen. Zij zijn inmiddels ook op de hoogte gesteld. Betalingsgegevens zijn niet gestolen, benadrukt RTL. Het lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk meer van

RTL Nieuws RTL Buienradar

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.