PersVeilig

— donderdag 27 september 2012, 16:28 | 5 reacties, praat mee

‘Dagbladen Wegener en MGL opgeknipt’

De dagbladen van Wegener en MGL worden opgeknipt en in stukjes verkocht. Maar eerst wil de huidige eigenaar Mecom de dagbladen in één keer van de hand doen. De verklaren ingewijden van de verschillende mediabedrijven. Gesprekken zijn er met de Telegraaf en de Persgroep Nederland. Deze vloeien voort uit vormen van samenwerking, die al bestaan tussen de krantenbedrijven. Onduidelijk is in welk stadium van onderhandeling de gesprekken zich bevinden. Laatste wijziging: 27 september 2012, 18:39

Duidelijk is dat de Telegraaf als enige voldoende geld in kas heeft om de grote slag te kunnen slaan. De Persgroep zou vervolgens enkele Wegener-titels ‘in de periferie’ willen koppelen aan het Algemeen Dagblad (BN De Stem en de PZC). De Belgische uitgever Concentra is geïnteresseerd in de Limburgse kranten en die in Oost-Brabant. De directies van Concentra en De Persgroep zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Dezelfde tactiek werd dertien jaar geleden toegepast bij de koop van de regionale kranten in Zuid-Nederland door Wegener. Dezelfde dag werd Dagblad de Limburger doorverkocht aan de Telegraaf.

Als gevolg van het ontmantelen van Mecom is de beoogde fusie van Wegener en de Media Groep Limburg van de baan. De samenwerking van beide bedrijven binnen de Wegener Persdienst gaat wel gewoon door. Het nieuwe persbureau, ter vervanging van de GPD, start volgende maand.

Het moederbedrijf van Wegener en MGL, Mecom, bevindt zich in de eindfase. Eerder werden de Duitse en Noorse delen van het mediaconcern van de hand gedaan. De verkoop van de (kleine) Poolse divisie is ver gevorderd. In Denemarken verloopt de verkoop van mediaconcern Berlingske ronduit stroef.

De Deense zakenkrant Børsen meldt dat er drie gegadigden zijn: JP/Politikens Hus (Deens) en de Noorse mediabedrijven Schibsted and Bonnier, uitgever van onder andere Børsen. De slechte advertentiemarkt en de weinig rooskleurige financiële positie van Berlingske schrikt potentiële kopers af, aldus de krant.

 

Bekijk meer van

Wegener

Praat mee

5 reacties

Paul Disco, 27 september 2012, 21:26

Interessant. dat zou betekenen dat Wegener uiteenvalt in geografisch aaneengesloten gebieden, die aansluiten op de portfolio’s van de potentiële kopers. Niet per se logisch omdat de kopers zelf vooral psychografisch segmenteren. Benieuwd hoe de ballen gaan rollen.
Zijn Munsterman en Boekhoorn helemaal uit beeld?

bartebisch, 29 september 2012, 13:27

Volgens mij wel. Munstermann heeft nieuw bedrijf in groene energie.

bartebisch, 29 september 2012, 13:27

sorry, munsterman

Bart Brouwers, 29 september 2012, 13:45

Haha, freudiaans foutje Bart. Het is Boermann met 2 n’en en Munsterman met maar een n.

bartebisch, 29 september 2012, 16:40

Hahaha; van hetzelfde laken een pak…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.