banner festival 23

— donderdag 13 december 2012, 14:29

‘Persgroep en TMG gaan voor hoofdprijs’

De verkoop van Wegener en MGL is nabij. Tot afgelopen vrijdag konden geïnteresseerden bieden op de kranten van moederbedrijf Mecom. Dat is op de slotdag ook gebeurd. Twee bronnen in de top van het krantenconcern melden dat de Persgroep en TMG gaan voor de hoofdprijs, dat wil zeggen alle kranten van Mecom in Nederland. De Belgische uitgever Concentra opteert voor Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad, aldus beide bronnen. Laatste wijziging: 13 december 2012, 16:30

“Een beslissing vóór de jaarwisseling hangt in de lucht”, zegt de een. De ander sluit niet uit dat het besluit begin volgend jaar wordt genomen. Hoeveel geld de overnamekandidaten willen betalen, is niet bekend. “Dat weten alleen de bieders en de aandeelhouders.” 

De directies van de Persgroep en Concentra willen inhoudelijk nu niet reageren. De Telegraaf Media Groep doet dat in principe nooit.

Over de overname van Wegener/MGL wordt al geruime tijd gespeculeerd. De Volkskrant schreef half oktober dat De Persgroep interesse heeft in Wegener. Het was toen niet duidelijk of De Persgroep het bedrijf volledig wil overnemen of wilde bieden op onderdelen. Kort daarna werd bekend dat Concentra een niet-bindend bod had uitgebracht op MGL.

Mecom wil het liefste Wegener/MGL in één keer verkopen. Probleem is dat in dat geval zowel TMG als de Persgroep een te groot marktaandeel krijgen op de Nederlandse krantenmarkt. Dat zou kunnen betekenen dat de koper de Limburgse kranten doorverkoopt aan Concentra.

Bekijk meer van

Wegener MGL Mecom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.