— donderdag 8 september 2011, 08:46

Krant belangrijkste bron voor Kamerleden

Dagbladen zijn onverminderd belangrijk voor politiek Den Haag, blijkt uit het gisteren gepresenteerde onderzoek `Regeert de waan van de dag?' van de Nederlandse Nieuwsmonitor. Met name via de krant belanden maatschappelijke onderwerpen op de politieke agenda. De onderzoekers van de Nieuwsmonitor analyseerden ruim 14.000 Kamervragen uit de afgelopen vijf jaar. Driekwart van de Kamervragen is gebaseerd op een bericht uit de media. Het traditionele dagblad is in 45 procent van die gevallen de bron, televisie is dat één op de tien keer. Kamerleden baseren hun vragen ook steeds vaker op nieuwsberichten op websites. Van de internetsites zijn het vooral de websites van kranten die belangrijk zijn. Omgekeerd besteden media ook aandacht aan vragen van parlementariërs. De Kamervragen van de Partij voor de Dieren bereikten in het afgelopen jaar in een kwart van de gevallen de kolommen van de krant, voor de PVV was dat in bijna één op de vijf Kamervragen het geval. Minder succesvol waren de VVD en SGP, waarvan de Kamervragen in respectievelijk twee en nul procent van de gevallen de pers haalde.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.