— woensdag 29 april 2015, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Jan Hoedeman stapt over naar AD

Robin Utrecht / Hollandse Hoogte

Politiek verslaggever Jan Hoedeman stapt na 21 jaar over van de Volkskrant naar de nieuwe centrale redactie van AD en de zeven Wegener-titels. Hij volgt Frank Hendrickx op, die per 1 juni naar de Volkskrant overstapt. De centrale redactie levert straks nieuws aan rond 4 miljoen lezers. AD-hoofdredacteur Christiaan Ruesink stelt dat de komst van Hoedeman aantoont hoe groot de ambitie is. "We willen een nog dominantere rol spelen in de politieke verslaggeving", aldus Ruesink. Het AD heeft ook art-director Henk Marseille van Trouw aangetrokken, die samen met art-director Karin Goedhart van het AD verantwoordelijk wordt voor het design van AD en de regionale dagbladen. In 2012 won Marseille met Trouw de European Newspaper of the Year Award. Hoedeman won in 2013 de Tegel voor Beste Verslaggeving, samen met zijn collega Robert Giebels voor een reconstructie van de val van het kabinet Rutte I.

Bekijk meer van

Transfers

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.