— donderdag 21 november 2019, 09:49 | 0 reacties, praat mee

Dagblad Daily Mirror geweerd bij campagnetour Boris Johnson

Boris Johnson voor zijn Brexit-bus, waar voor de Daily Mirror geen plek was | Frank Augstein / Reuters

De Britse Conservatieve partij heeft dagblad The Mirror geweerd van de campagnebus van Boris Johnson. De Daily Mirror was de enige krant die niet mee mocht. Het is voor het eerst sinds de jaren zeventig dat het dagblad niet kan meereizen met de premier op verkiezingstocht.

Volgens de krant is kritische berichtgeving over Johnson de aanleiding dat ze zijn geweerd. Ze schreven onder meer over de mogelijke uitverkoop van de Britse gezondheidszorg aan Amerika en onbevredigende respons van Johnson op recente catastrofale overstromingen in het noorden van Engeland.

Een oud-voorzitter van de Conservatieven noemt het een slecht besluit. “Als ik deze campagne runde zou ik juist m’n boodschap aan Mirror-lezers willen overbrengen”, aldus Norman Tebbit.

Het is niet de enige opmerkelijke stap van de Conservatieven in de campagne op weg naar de verkiezingen van 12 december aanstaande: tijdens een debat op dinsdag veranderde de persvoorlichting hun Twitter-account, zodat het leek alsof ze een onafhankelijke factcheckers waren. Dat kwam ze op een uitbrander van Twitter te staan. Meer bij Daily Mirror

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.