— vrijdag 9 december 2022, 07:25 | 1 reactie, praat mee

D66-Kamerlid De Groot neemt ‘fascist’ tegen ON!-verslaggever terug

© ANP / Peter Hilz

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot had geen "fascist" moeten zeggen tegen een politiek verslaggever van de controversiële omroep Ongehoord Nederland (ON), geeft hij toe. Hij neemt zijn uitspraak terug. In een filmpje van ON is te zien hoe De Groot mensen rondleidde door de Tweede Kamer. "Hem negeren wij altijd", zei het Kamerlid in het Engels, wijzend naar de verslaggever. "Omdat ze fascisten zijn." Laatste wijziging: 9 december 2022, 08:27

“ON verspreidt zonder tegenspraak de levensgevaarlijke complottheorie van de omvolking en er is sprake van racisme en nepnieuws”, schrijft De Groot op Twitter. “Daar zal ik me altijd tegen verzetten. Maar dit had ik als volksvertegenwoordiger niet over een verslaggever mogen zeggen. Neem ik terug”, aldus de D66’er over het voorval van eerder deze week.

Thomas Bruning, secretaris van de journalistenvakbond NVJ noemt het “verstandig” dat De Groot zijn uitspraak betreurt en terugneemt. “Van journalisten blijf je af, in woord en in daad!” schrijft Bruning op Twitter.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

A. Graaff, 9 december 2022, 14:24

Beste Thomas,
- is Krispijn wel een ‘journalist’ - ON doet nl. niet aan waarheidsvinding, hoor en w, of fairness oftewel de 3 principes van de NVJ
- ON is een fascistoïde organisatie, en geeft mensen als Wilders ruim baan, dus daarmee ook diens antidemocratische en racistische uitingen. Wat is dan werken voor zo’n club?
- Ik ben de laatste twee jaar gehetzt en belasterd door Bart Droog - het NVJ bestuur wou mij niet steunen. Moeten zo’n Droog niet ook van mij afblijven?
Moet Droog niet snel geroyeerd worden?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.