— woensdag 15 maart 2017, 13:21 | 1 reactie, praat mee

‘D66 en GroenLinks meeste steun voor onafhankelijke media’

ANP / Martijn Beekman

De verkiezingsprogramma's van D66 en GroenLinks scoren het best op punten die journalisten en persvrijheid aangaan. Dat stelt Free Press Unlimited, na bestudering van de programma's van de acht grootste partijen die meedoen aan de verkiezingen van woensdag.

Zowel de democraten als de groenen scoren volgens Free Press Unlimited positief op alle vier de onderzochte punten: de publieke omroep, vrijheid van meningsuiting, steun voor journalistiek en open internet. De SP en de Partij voor de Dieren volgen daarna, met beiden een neutraal oordeel op een van de punten. Het CDA en de PVV sluiten het rijtje. Meer bij Free Press Unlimited

Bekijk meer van

Free Press Unlimited

Praat mee

1 reactie

Peter Olsthoorn, 15 maart 2017, 15:52

Verkiezingsprogramma’s zijn fraaie voornemens, maar het was Pieter Heerma (CDA) die het voortouw nam voor een motie om onderzoek te doen naar steun voor onderzoeksjournalistiek in Nederland. Dat telt, want buitenlandse persvrijheid is ondergeschikt aan Nederlandse handelsbelangen.
De motie kreeg de steun van de Pvda (Mohandis en Mei Li Vos) en een brede meerderheid van de kamer nam de motie aan. VVD en PVV stemden tegen.
http://www.vvoj.nl/2016/12/05/cda-en-pvda-onderzoek-bedreigingen-onafhankelijke-journalistiek/

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.