website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘D66 en GroenLinks meeste steun voor onafhankelijke media’

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 15 maart 2017, 13:21

ANP / Martijn Beekman

ANP / Martijn Beekman

Nieuws

De verkiezingsprogramma’s van D66 en GroenLinks scoren het best op punten die journalisten en persvrijheid aangaan. Dat stelt Free Press Unlimited, na bestudering van de programma’s van de acht grootste partijen die meedoen aan de verkiezingen van woensdag.

Zowel de democraten als de groenen scoren volgens Free Press Unlimited positief op alle vier de onderzochte punten: de publieke omroep, vrijheid van meningsuiting, steun voor journalistiek en open internet. De SP en de Partij voor de Dieren volgen daarna, met beiden een neutraal oordeel op een van de punten. Het CDA en de PVV sluiten het rijtje. Meer bij Free Press Unlimited

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Peter Olsthoorn, 15 maart 2017, 15:52

    Verkiezingsprogramma’s zijn fraaie voornemens, maar het was Pieter Heerma (CDA) die het voortouw nam voor een motie om onderzoek te doen naar steun voor onderzoeksjournalistiek in Nederland. Dat telt, want buitenlandse persvrijheid is ondergeschikt aan Nederlandse handelsbelangen.
    De motie kreeg de steun van de Pvda (Mohandis en Mei Li Vos) en een brede meerderheid van de kamer nam de motie aan. VVD en PVV stemden tegen.
    http://www.vvoj.nl/2016/12/05/cda-en-pvda-onderzoek-bedreigingen-onafhankelijke-journalistiek/

Mag Inspiration Day