website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Crowdfunding The Correspondent doorbreekt 1 miljoen euro

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 5 december 2018, 14:40

Nieuws De crowdfundcampagne voor het Engelstalige zusje van De Correspondent – The Correspondent – heeft de grens van 1 miljoen euro doorbroken. De campagne ging op 14 november van start, met als doel in één maand tijd 2,2 miljoen euro (2,5 miljoen dollar) op te halen voor de lancering in het voorjaar van 2019. Vorige week ging de crowdfunding al door de grens van 1 miljoen dollar heen.

De Correspondent meldt het passeren van het miljoen aan euro’s op Twitter. Volgens het platform zijn er op het moment van schrijven 17.468 leden.

De huidige stand van de crowdfunding is te zien op de website van The Correspondent. Hoewel de campagne half november met een flinke vlucht startte, is het tempo waarin leden zich aanmelden en waarin donaties worden gedaan de afgelopen weken flink teruggelopen. Als daar geen verandering in komt haalt The Correspondent zijn doel niet op 12 december, laat Twitteraar Thomas Baekdal zien met de grafieken die hij bijhoudt.

Hoewel The Correspondent op veel steun kan rekenen, kreeg het initiatief van Rob Wijnberg en Ernst-Jan Pfauth de afgelopen weken ook flinke kritiek te verduren. Zo stoorden journalisten zich aan een essay van Wijnberg, waarin hij zijn visie geeft op de noodzaak niet de waan van de dag te volgen in nieuws.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Jaap Zeekant, 6 december 2018, 13:20

    Dat dergelijke crowdfundingacties hun piek al in de beginfase beleven is gebruikelijk. Of je vervolgens je target haalt, hangt ook sterk af van de ondersteuning die je vanuit je netwerk kan genereren, met e-mail, social media en via welk kanaal ook. Ook aan crowdfundingsuccces ligt hard werken ten grondslag. Ik weet overigens niet of de correspondentjes dat al niet doen. Maar als enthousiast gebruiker (lid) van de correspondent, heb ik na de launch niets binnengekregen.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.