— woensdag 5 december 2018, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Crowdfunding The Correspondent doorbreekt 1 miljoen euro

De crowdfundcampagne voor het Engelstalige zusje van De Correspondent – The Correspondent – heeft de grens van 1 miljoen euro doorbroken. De campagne ging op 14 november van start, met als doel in één maand tijd 2,2 miljoen euro (2,5 miljoen dollar) op te halen voor de lancering in het voorjaar van 2019. Vorige week ging de crowdfunding al door de grens van 1 miljoen dollar heen.

De Correspondent meldt het passeren van het miljoen aan euro’s op Twitter. Volgens het platform zijn er op het moment van schrijven 17.468 leden.

De huidige stand van de crowdfunding is te zien op de website van The Correspondent. Hoewel de campagne half november met een flinke vlucht startte, is het tempo waarin leden zich aanmelden en waarin donaties worden gedaan de afgelopen weken flink teruggelopen. Als daar geen verandering in komt haalt The Correspondent zijn doel niet op 12 december, laat Twitteraar Thomas Baekdal zien met de grafieken die hij bijhoudt.

Hoewel The Correspondent op veel steun kan rekenen, kreeg het initiatief van Rob Wijnberg en Ernst-Jan Pfauth de afgelopen weken ook flinke kritiek te verduren. Zo stoorden journalisten zich aan een essay van Wijnberg, waarin hij zijn visie geeft op de noodzaak niet de waan van de dag te volgen in nieuws.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.