— vrijdag 17 januari 2020, 12:10 | 0 reacties, praat mee

Corine de Vries nieuwe hoofdredacteur regiokranten Mediahuis Nederland

© Ivo van der Bent

Corine de Vries is per ingang van 1 maart de nieuwe hoofdredacteur van de regionale dagbladen van Mediahuis Nederland. Ze volgt Hugo Schneider op, die met pensioen gaat. De Vries krijgt in haar nieuwe rol de leiding over de kranten Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Laatste wijziging: 20 januari 2020, 08:39

Dat meldt De Vries op Twitter. Een half jaar geleden wisselde De Vries ook al van baan. Toen stapte ze na ruim 24 jaar bij de Volkskrant over naar Volkskrant-uitgever DPG Media, waar ze aan de slag ging als managing editor. “Toen ik in die functie begon heb ik een ronde gemaakt langs alle regionale titels van DPG Media, om daar met hoofdredacteuren te praten”, vertelt ze. “Toen ik met hen over hun drijfveren praatte begon het bij mij enorm te kriebelen.”

Digitaliseren is het credo
Toen De Vries de vacature voor hoofdredacteur bij de regionale kranten van Mediahuis Nederland voorbij zag komen, besloot ze te solliciteren. “Daarna ging het allemaal heel snel. De vacature sloot op 27 december en ik had anderhalve week daarna al mijn eerste gesprek. En afgelopen maandag hoorde ik dat ik het was geworden.”

Na bijna tien jaar als lid van de hoofdredactie van de Volkskrant (van de 24 jaar dat ze er werkte) is leiding geven voor De Vries niet nieuw. Maar de hele toko runnen wordt wel een nieuwe uitdaging. Waar ze op in gaat zetten bij Mediahuis Nederland weet De Vries ook al. Digitaliseren is het credo. “De Gooi- en Eemlander is onlangs web first gaan werken en dat gaat heel goed. Maar de andere kranten doen dat nog niet. Dus daar ga ik op inzetten, ondertussen er goed op lettend dat we de papieren krant niet gaan verwaarlozen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.