anner smart octo

— maandag 22 juni 2020, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Controversiële Britse columnist Katie Hopkins definitief verwijderd van Twitter

© Terry Harris / REX

Twitter heeft het account van de Britse columnist Katie Hopkins definitief geschorst wegens schending van het beleid van het platform omtrent 'hatelijk gedrag'.

Katie Hopkins is een controversiële Britse columnist en mediapersoonlijkheid. Ze had meer dan 1,1 miljoen volgers op Twitter en stond bekend om haar extreemrechtse uitspraken over onder meer immigranten.

Het verwijderen van het account gebeurde een paar uur nadat Hopkins op Twitter klaagde dat haar blauwe vinkje, waarmee gebruikers weten dat een account authentiek is, was verwijderd, schreef The Guardian vrijdag.

“Het veilig houden van Twitter is een topprioriteit voor ons. Misbruik en haatdragend gedrag horen niet thuis op ons platform en we blijven actie ondernemen als onze regels worden overtreden”, schrijft Twitter in een verklaring.

Hopkins is in het verleden onder vuur komen te liggen omdat ze vluchtelingen kakkerlakken noemde en ze stelde dat kanonneerboten afgestuurd moeten worden op vaartuigen van migranten op de Middellandse Zee. Recent uitte ze nog kritiek op Black Lives Matter-beweging. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.