— maandag 22 juli 2019, 07:28 | 0 reacties, praat mee

Twitter schorst Iraanse nieuwsmedia

De Britse olietanker Stena Impero die door de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) in beslag is genomen - © Hasan Shirvani / AFP

Twitter heeft zaterdag een aantal Iraanse nieuwsmedia geschorst, omdat ze via het social mediaplatform aanhangers van het Bahá'i-geloof zouden hebben geïntimideerd, meldt de BBC.

Het gaat om de Farsitalige accounts van Young Journalists Club (YJC), dat gerund wordt door staatsmedia IRI, IRNA en Mehr.

Volgens de geschorste media houden de blokkeringen echter verband met hun berichtgeving over spanningen in de regio, in het bijzonder hun berichtgeving over de inbeslagname van een Britse olietanker in de Golf op vrijdag, door Iran.

De BBC meldt op basis van een bron binnen Twitter dat de blokkering is opgelegd vanwege het “gecoördineerd en doelgericht lastigvallen van mensen die aangesloten zijn bij de Bahá‘i”. In Iran horen zo’n 300.000 mensen tot de Bahá‘i-gemeenschap, al erkent het land het geloof niet. Volgens Human Rights Watch worden leden van de religieuze minderheid in Iran lastiggevallen en vervolgd.

Bekijk meer van

Twitter Iran Groot-Brittannië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.