— dinsdag 1 november 2016, 13:24 | 0 reacties, praat mee

Conflict betalingen Mama Media Group duurt voort

Er is op korte termijn geen zicht op een oplossing voor de betalingsproblematiek aan freelancers bij Mama Media Group (MMG), waar Villamedia eerder over schreef. Tegenover Adformatie stelt directeur Alex Stempels dat er geen verandering is in de situatie zoals in september door Villamedia is bericht.

Stempels stelde toen dat de uitgeverij nieuwe debiteuren heeft, die betalingstermijnen van 90 dagen hanteren. Dat levert een cashflow-probleem op. “Als je geld in debiteuren zit en niet bij de bank staat, dan wordt het lastig om mensen te betalen. Ook zijn we de laatste jaren heel snel gegroeid, waardoor onze financiële afdeling ondergesneeuwd is geraakt”, aldus Stempels in september.

De zaak kwam recent weer bovendrijven na een actie op Twitter van freelancer Suzan van Stiphout, die nog veel geld van de uitgeverij tegoed heeft maar over betaling ervan geen uitsluitsel krijgt. Ook distributeurs zouden bij de uitgeverij vergeefs om betaling aankloppen.

Tegenover Adformatie zegt Stempels dat de cashflow sinds september niet is verbeterd. Over het stuk van Villamedia zegt hij: “Dat verhaal staat nog steeds. Medio december of begin januari heb ik meer nieuws over de vervolgstappen - groei en financiering - van MMG.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.