— maandag 3 juli 2017, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Coöperatie gaat exploitatie programmarechten publieke omroep beheren

Het Commissariaat voor de Media | Marco Hillen / Hollandse Hoogte

Het Commissariaat voor de Media heeft aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) toestemming verleend om een coöperatie te starten, waarin alle omroepen zijn vertegenwoordigd. Deze samenwerking moet de (programma)rechten van de landelijke publieke omroepen gaan beheren. Daarnaast krijgt de NPO toestemming om als licentie-agent op te treden voor (inter)nationaal hergebruik.

Het gaat dan bijvoorbeeld om nationale video-on-demand-diensten.en “op termijn bij de internationale exploitatie van media-aanbod en formats van de leden van de coöperatie”, aldus het Commissariaat.

De jaarrekening van de nieuw op te richten coöperatie moet jaarlijks ter controle aan aan het Commissariaat worden aangeboden. Naast de NPO nemen omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, EO, MAX, VPRO, NOS, NTR, HUMAN, WNL en PowNed deel. Door samen te werken rond exploitatie hopen de publieke omroepen efficiënter te kunnen werken. Meer bij Commissariaat voor de Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.