website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

CNN huurt pro-Trump politiek coördinator in voor 2020-verkiezingsrace

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op woensdag 20 februari 2019, 09:11

Sarah Isgur Flores | Ron Sachs / CNP

Sarah Isgur Flores | Ron Sachs / CNP

Nieuws CNN heeft een voormalige woordvoerster van de Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions (die in november vorig jaar door Trump werd ontslagen, red.) aangenomen om te fungeren als politiek coördinator voor de aanstaande verkiezingscampagne in 2020. Werknemers zijn boos over het aannemen van iemand zonder enige journalistieke ervaring.

Sarah Isgur heeft bovendien een verleden op Twitter, waar ze de media regelmatig als leverancier van nepnieuws wegzette. CNN-werknemers zouden ‘gedemoraliseerd’ zijn dat iemand als Isgur zo’n belangrijke spilfunctie heeft gekregen. Ze vrezen wat het betekent voor de richting van de zender.

CNN-journalist Brian Stelter verzamelde voor zijn nieuwsbrief Reliable Sources reacties.

Dat Isgur vele jaren politiek actief was voor het Trump-kabinet is volgens tijdschrift Politico een potentieel probleem: “Veel verslaggevers kennen haar. Vinden haar aardig. Maar ze zat altijd aan de andere kant van het hek. Het ministerie van Justitie gebruikte agressieve methoden om bronnen van journalisten te achterhalen. Straks werkt ze met diezelfde verslaggevers en spreekt met hen over bepaalde bronnen.

Ook heeft Isgur al haar voorkeur voor Trump aangegeven in de race van 2020. De rol als politiek coördinator voor diezelfde race is volgens CNN-werknemers een ethisch probleem.

Isgur moet overigens nog beginnen. Een woordvoerder van CNN wilde tegenover Stelter weinig kwijt, los van het feit dat ze zich, gezien haar vorige baan, niet met nieuws rond Justitie zal bezighouden. Ze zal wel soms op televisie meepraten als expert.

“Ze is vast heel aardig, maar niemand weet wat ze precies gaat doen”, aldus een anonieme CNN-werknemer op de politieke redactie in Washington. Isgur zelf wilde niet op vragen van Stelter reageren.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.