training eu starters

— woensdag 20 februari 2019, 09:11 | 0 reacties, praat mee

CNN huurt pro-Trump politiek coördinator in voor 2020-verkiezingsrace

Sarah Isgur Flores | Ron Sachs / CNP

CNN heeft een voormalige woordvoerster van de Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions (die in november vorig jaar door Trump werd ontslagen, red.) aangenomen om te fungeren als politiek coördinator voor de aanstaande verkiezingscampagne in 2020. Werknemers zijn boos over het aannemen van iemand zonder enige journalistieke ervaring. Laatste wijziging: 20 februari 2019, 09:30

Sarah Isgur heeft bovendien een verleden op Twitter, waar ze de media regelmatig als leverancier van nepnieuws wegzette. CNN-werknemers zouden ‘gedemoraliseerd’ zijn dat iemand als Isgur zo’n belangrijke spilfunctie heeft gekregen. Ze vrezen wat het betekent voor de richting van de zender.

CNN-journalist Brian Stelter verzamelde voor zijn nieuwsbrief Reliable Sources reacties.

Dat Isgur vele jaren politiek actief was voor het Trump-kabinet is volgens tijdschrift Politico een potentieel probleem: “Veel verslaggevers kennen haar. Vinden haar aardig. Maar ze zat altijd aan de andere kant van het hek. Het ministerie van Justitie gebruikte agressieve methoden om bronnen van journalisten te achterhalen. Straks werkt ze met diezelfde verslaggevers en spreekt met hen over bepaalde bronnen.

Ook heeft Isgur al haar voorkeur voor Trump aangegeven in de race van 2020. De rol als politiek coördinator voor diezelfde race is volgens CNN-werknemers een ethisch probleem.

Isgur moet overigens nog beginnen. Een woordvoerder van CNN wilde tegenover Stelter weinig kwijt, los van het feit dat ze zich, gezien haar vorige baan, niet met nieuws rond Justitie zal bezighouden. Ze zal wel soms op televisie meepraten als expert.

“Ze is vast heel aardig, maar niemand weet wat ze precies gaat doen”, aldus een anonieme CNN-werknemer op de politieke redactie in Washington. Isgur zelf wilde niet op vragen van Stelter reageren.

Bekijk meer van

Sarah Isgur CNN

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.