e learning nvj

— vrijdag 11 december 2020, 11:50 | 0 reacties, praat mee

Christiane Amanpour tijdens WPFC: “Fundamentele problemen moeten eerlijk worden besproken”

Christiane Amanpour - © PBS

Tijdens de World Freedom Press Conference 2020 interviewt Humberto Tan de Brits-Iraanse journalist Christiane Amanpour. In het gesprek komt ook het besluit van de NOS tot het verwijderen van de stickers van satellietwagens ter sprake: "Ik vind het echt vreselijk om dat te horen, echt onacceptabel."

Termen als MSM (main stream media) en fake news doen Amanpour in deze context niet zo veel: “Ik vind dat belachelijke termen, zeker in dit geval. Het is een publieke omroep, wat betekenen dit soort termen dan? Het is gewoon het nieuws!”

Amanpour vindt dit soort ontwikkelingen gevaarlijk: “Je ziet steeds meer mensen die in deze val trappen. Het wordt natuurlijk ook gevoed door social media, helaas. Iedereen die problemen wil maken, krijgt op deze manier alle kans.”

“Kijk maar naar alle complottheorieën, het steeds beter bereikbare ‘deep dark web’ en de vreselijke leugens waar mensen in verstrengeld raken,” vervolgd Amanpour. “Daarom is het zo belangrijk dat op een eerlijke manier verslag wordt gedaan, door organisaties als de NOS. Fundamentele problemen moeten eerlijk worden besproken. Dat kan gevaarlijk zijn en soms zelfs leiden tot de dood, dat hebben we de laatste tijd wel vaker gezien.”

Bekijk het complete interview met Christiane Amanpour hieronder terug.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.