— donderdag 21 oktober 2021, 13:24 | 0 reacties, praat mee

Chinese overheid doet kritisch mediabedrijf in de ban

Caixin-oprichtster Hu Shuli in 2019, tijdens een door haar mediaconcern belegde jaarlijkse conferentie. De impact van de Chinese overheidsmaatregel is mogelijk beperkt, door de niche die Caixin bedient. | ANP

De Chinese overheid heeft mediabedrijf Caixin geschrapt van de lijst van organisaties waar Chinese online media naar mogen verwijzen. Caixin, dat vooral financieel-economisch nieuws brengt, schreef over corruptieschandalen en de Chinese aanpak van het coronavirus.

Caixin berichtte eind 2019 over het oprukkende coronavirus in Wuhan en gaf een stem aan een lokale arts die als eerste de noodklok luidde. Deze Li Wenliang overleed niet lang daarna zelf aan coronavirus en gaf daarmee wereldwijd een eerste gezicht aan de ziekte.

Tegenover zakenkrant Financial Times zeggen bronnen rond het bedrijf dat de maatregel vermoedelijk beperkte invloed heeft, omdat het meeste dat Caixin produceert achter een betaalmuur staat. Meer bij NRC

Bekijk meer van

China Caixin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.