— vrijdag 10 juli 2009, 14:24

China laat GPD-journalist vrij

De Chinese autoriteiten in de stad Urumqi in de onrustige Oeigoeren-regio hebben drie buitenlandse journalisten opgepakt, onder wie GPD-journalist Remko Tanis. Vrijdagmiddag Nederlandse tijd is hij na een halve dag weer vrijgelaten. Volgens de politie bevond Tanis zich met een Spaanse en Japanse collega op een locatie waar het voor journalisten verboden is. ‘Onzin’, zegt hij zelf over de telefoon, nog steeds in het politiebureau. ‘Mijn papieren zijn in orde, inclusief een accreditatie om verslag te doen in Urumqi. Wij zijn rustig verhoord en wachten al uren tot we weer naar buiten mogen’, zegt Tanis. ‘Maar je wilt niet weten, of juist eigenlijk wel, wat er met de Oeigoeren is gebeurd, die ook zijn gearresteerd.' Meer bij De Volkskrant

Bekijk meer van

China
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.