— woensdag 27 november 2019, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Chileense fotojournalist vermoord in appartement

De vermoorde fotojournaliste Albertina Martínez Burgos - © The Coalition for Women in Journalism

De Chileense fotojournalist Albertina Martínez Burgos is vorige week in haar appartement om het leven gebracht. Dat meldt The Coalition for Women in Journalism in een bericht op Medium. De organisatie, die wereldwijd steun biedt aan vrouwelijke journalisten, eist dat de Chileense autoriteiten de daders opsporen en straffen.

Volgens The Coalition for Women in Journalism werd Burgos op donderdag 21 november meerdere keren met een mes gestoken. De 38-jarige fotojournaliste werkte aan een reportage over machtsmisbruik tegen demonstranten die protesteerden tegen de Chileense overheid. Zij zijn onder andere boos over lage lonen, pensioenen, de infrastructuur in het land en slechte scholen.

Burgos werkte als freelancer en was daarnaast belichtingsassistent voor de Chileense tv-zender Mega. Ze richtte zich daarbij met name op geweld tegen vrouwen. Haar foto’s van de protesten werden bij de moord uit haar appartement gestolen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.