training eu starters

— donderdag 3 november 2022, 13:52 | 0 reacties, praat mee

Charlotte Nijs wordt het nieuwe gezicht van EenVandaag Opiniepanel

© AVROTROS/EenVandaag

Charlotte Nijs (34) wordt het nieuwe gezicht van het EenVandaag Opiniepanel. Zij gaat vanaf 19 december aan de slag. Laatste wijziging: 3 november 2022, 14:09

Nijs is daarmee de opvolger van Gijs Rademaker, die in september bekend maakte dat hij overstapt naar RTL. Nijs was één van de politiek verslaggevers van Hart van Nederland en de andere programma’s van SBS. Na haar studie aan de School voor Journalistiek werkte ze eerder bij NU.nl en BNNVARA.

Vanaf december zal ze met het team onderzoek doen naar actuele kwesties in het leven van panelleden, een peilstok recht in de samenleving. ‘In tijden van crises en een groeiende kloof tussen delen van de samenleving en de politiek is goed doorgronden wat er echt gebeurt in de levens van Nederlanders belangrijker dan ooit. Daarover willen we duidelijke en relevante informatie brengen in ons programma’, zegt hoofdredacteur René van Brakel van EenVandaag.

‘Met Charlotte is ons team weer op volle sterkte en krijgen de leden van het EenVandaag Opiniepanel een ambassadeur van formaat. Ze is gepokt en gemazeld in de journalistiek, heeft haar werk in het hart van de samenleving gedaan en weet als geen ander welke vragen en zorgen leven in de maatschappij’, aldus Van Brakel.
‘Het is voor mij de ideale combinatie van journalistiek en politiek waarbij ik het geluid uit de samenleving kan laten horen. Ik heb veel zin om te beginnen’, reageert Nijs. Joyce Boverhuis blijft ook verbonden aan het panel als presentator.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.