data als kans

— vrijdag 8 juli 2022, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Celstraffen tot 8 jaar voor reeks overvallen op BN’ers

© ANP

UPDATE De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag celstraffen tot acht jaar opgelegd aan de verdachten van een reeks gewelddadige overvallen, waaronder die op YouTube-ster Nikkie de Jager en een mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp. Het Openbaar Ministerie had gevangenisstraffen tot tien jaar geëist. Laatste wijziging: 8 juli 2022, 10:55

De mannen pleegden in wisselende samenstelling vier overvallen en drie inbraken in 2020. De overvallers sloegen toe in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden.

De acht verdachten van 21 tot en met 33 jaar uit Rotterdam en Ridderkerk vormden volgens de rechtbank niet samen een criminele organisatie, waar het Openbaar Ministerie wel van overtuigd was. De rechtbank oordeelde echter dat niet kan worden vastgesteld dat sprake was van een samenwerkingsverband en sprak alle acht daarvan vrij.

Nikkie de Jager en haar verloofde werden op 8 augustus 2020 slachtoffer van een gewapende overval bij hun thuis. De make-upartieste en haar verloofde werden die middag vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen. De buit bestond uit waardevolle sieraden en een Louis Vuitton-tas.

Rotterdammer Eddie N. (25), van wie DNA is teruggevonden in de woning van de influencer, krijgt na een strafeis van acht jaar een celstraf van 5,5 jaar opgelegd. Hamza T. (23), wiens auto bij het misdrijf is gebruikt, krijgt zeven jaar cel, lager aan de strafeis van tien jaar. De 33-jarige Said O. werd vrijgesproken van deze gewapende overval, omdat op basis van zijn telefoongegevens niet bewezen kan worden dat hij tijdens de overval in de woonplaats van De Jager was.

De 21-jarige Younes S. uit Ridderkerk is veroordeeld tot een celstraf van acht jaar, een jaar meer dan geëist. Hij was onder andere betrokken bij de mislukte overval op René van der Gijp, waarbij met slaghamers is ingeslagen op zijn gepantserde autoruiten op de oprit van zijn huis in Dordrecht. De bedoeling daarvan was vermoedelijk hem van zijn Rolex te beroven.

De veroordeling van S., die acht maanden in voorarrest heeft gezeten, is onder meer gebaseerd op telecomgegevens. Hij had 95 notities in zijn telefoon van kentekens, adressen en horloges. Volgens de rechtbank straalde zijn telefoon op de avond van het misdrijf aan op een zendmast in de buurt van Dordrecht, samen met een telefoon van een man die reeds is veroordeeld voor medeplichtigheid.

Aan de overige verdachten zijn celstraffen opgelegd van 1 jaar, 2,5 jaar, 3 en twee keer 4 jaar.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.