basis naar compleet

— donderdag 8 februari 2024, 15:44 | 0 reacties, praat mee

Hof legt celstraffen tot 5,5 jaar op voor overvallen op BN’ers

© Edwin Janssen

Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag celstraffen tot 5,5 jaar opgelegd aan de verdachten van een reeks gewelddadige overvallen, waaronder die op YouTube-ster Nikkie de Jager en een mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep celstraffen tot negen jaar geëist. Laatste wijziging: 8 februari 2024, 15:56

Het hof veroordeelde de zes mannen voor het in wisselende samenstelling plegen van vier overvallen en drie inbraken in 2020. De overvallers sloegen toe in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden.

Rotterdammer Eddie N. (27) gaat vijf jaar de cel in en Rotterdammer Hamza T. (24) 5,5 jaar voor de gewapende overval op Nikkie de Jager en haar verloofde. Het stel werd op 8 augustus 2020 overvallen in hun eigen huis door vier mannen, gewapend met een pistool en een koksmes. De slachtoffers werden op stoelen vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen. De overvallers gingen ervandoor met onder meer waardevolle sieraden, sleutels en een tas van het merk Louis Vuitton. Het OM had zes jaar cel geëist tegen N. en 8,5 jaar cel tegen T.

Younes S. (23) uit Ridderkerk is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor onder meer de mislukte overval op René van der Gijp. Daarbij werd op 27 april 2020 met slaghamers ingeslagen op de gepantserde autoruiten van de voormalig voetballer, toen hij thuiskwam na een tv-uitzending. De vermoedelijke bedoeling daarvan was hem van zijn Rolex te beroven. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep negen jaar cel tegen S. geëist.

De laagste gevangenisstraf die het hof oplegde was negen maanden, voor een woninginbraak en eenmaal voor de voorbereiding daarvan. Het hof vindt niet bewezen dat de zes verdachten samen een criminele organisatie hebben gevormd en sprak hen daarvan vrij.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.