persveilig seminar

— donderdag 26 mei 2022, 13:59 | 0 reacties, praat mee

Britten starten nieuw onderzoek naar reclamepraktijken Google

© AFP

De Britse mededingingstoezichthouder CMA is een tweede onderzoek naar de advertentiepraktijken van Google gestart. De CMA vermoedt dat het onderdeel van technologieconcern Alphabet misbruik maakt van zijn dominante positie op het gebied van advertentietechnologie en voorrang zou geven aan zijn eigen diensten ten nadele van concurrenten, klanten en uiteindelijk consumenten. Laatste wijziging: 26 mei 2022, 14:02

Overheden over de hele wereld treden steeds strenger op tegen de grote Amerikaanse technologieconcerns, die tijdens de coronapandemie nog machtiger zijn geworden. Er lopen wereldwijd meerdere onderzoeken naar hun marktposities, ook in de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Het nieuwe onderzoek van de Britten volgt op een eerder onderzoek van de CMA naar een overeenkomst tussen Google en Facebook-moeder Meta over de manier waarop advertenties worden verkocht. Met de afspraak over de manier waarop de twee grote partijen op het gebied van onlineadvertenties samenwerken zijn mogelijk andere adverteerders en aanbieders van andere advertentienetwerken benadeeld. Ook de Europese Commissie doet onderzoek naar de advertentie-afspraken tussen Google en Meta.

Bekijk meer van

Meta Google Facebook Adverteren

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.