Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 3 februari 2020, 16:44 | 0 reacties, praat mee

Britse journalisten solidair met geweerde collega’s: geen persconferentie

10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier Johnson. | Sergeant Tom Robinson / RLC | MOD | Open Government License

Journalisten van diverse media zijn vertrokken bij een persconferentie in de ambtswoning van premier Johnson, nadat duidelijk werd dat bepaalde collega's zouden worden geweerd. Laatste wijziging: 3 februari 2020, 17:01

De persbijeenkomst zou gaan over de recentste ontwikkelingen met betrekking tot de Europese Unie, maar achter de befaamde deur werden vertegenwoordigers van onder meer The Mirror, de Huffington Post, The Independent uit de groep gehaald.

Collega’s van onder meer de BBC, Daily Mail, Guardian, Financial Times, ITV en The Sun besloten daarop ook te vertrekken. Volgens The Guardian zijn deze trucs overgewaaid uit Amerika, bedoeld om de relatie van Boris Johnson met de pers op scherp te zetten en het berichten over de premier te bemoeilijken.

Volgens ‘een hoge bron’ binnen Downing Street 10 was er sprake van een beperkte, specialistische briefing voor een selecte groep journalisten, waar niet voor iedereen ruimte was. De geweerde journalisten zouden “zijn binnengedenderd” en toegang “hebben geëist”.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.