anner smart octo

— maandag 3 februari 2020, 16:44 | 0 reacties, praat mee

Britse journalisten solidair met geweerde collega’s: geen persconferentie

10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier Johnson. | Sergeant Tom Robinson / RLC | MOD | Open Government License

Journalisten van diverse media zijn vertrokken bij een persconferentie in de ambtswoning van premier Johnson, nadat duidelijk werd dat bepaalde collega's zouden worden geweerd.

De persbijeenkomst zou gaan over de recentste ontwikkelingen met betrekking tot de Europese Unie, maar achter de befaamde deur werden vertegenwoordigers van onder meer The Mirror, de Huffington Post, The Independent uit de groep gehaald.

Collega’s van onder meer de BBC, Daily Mail, Guardian, Financial Times, ITV en The Sun besloten daarop ook te vertrekken. Volgens The Guardian zijn deze trucs overgewaaid uit Amerika, bedoeld om de relatie van Boris Johnson met de pers op scherp te zetten en het berichten over de premier te bemoeilijken.

Volgens ‘een hoge bron’ binnen Downing Street 10 was er sprake van een beperkte, specialistische briefing voor een selecte groep journalisten, waar niet voor iedereen ruimte was. De geweerde journalisten zouden “zijn binnengedenderd” en toegang “hebben geëist”.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.