— vrijdag 22 november 2013, 10:56 | 0 reacties, praat mee

Bright en Ingenieur weg bij Veen Media

De tijdschriften Bright en De Ingenieur worden binnenkort niet meer uitgegeven door Veen Media. Dat bevestigt directeur Leo Schaap. Voor Bright zoekt Schaap naar een nieuw onderkomen. ‘Het is een titel die voornamelijk digitaal is, met een store, en met events. Ik denk dat er voor Bright een betere omgeving mogelijk is dan een traditionele uitgeverij. We bekijken de optie van een zelfstandige constructie met Veen als partner. We denken dus niet aan stoppen, maar aan een doorstart.’ Daarnaast loopt het contract dat Veen jarenlang had met verenigingsblad De Ingenieur af. Vanaf januari 2014 gaat het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (Kivi) in Den Haag het technologieblad weer zelf uitgeven.

Volgens hoofdredacteur Erwin van den Brink past deze stap in de moderniseringsslag die Kivi momenteel maakt, daarbij wil de vereniging het tijdschrift dichterbij halen. De huidige redactie gaat mee naar Den Haag, en Van den Brink benadrukt dat de onafhankelijkheid en kwaliteit van het blad gewaarborgd blijven. ‘We zijn een belangrijke asset voor de vereniging.’

Veen Media is verder niet van plan om titels stop te zetten. Wel verdwijnt er één redacteursfunctie bij het Historisch Nieuwsblad. Schaap: ‘Geen enkele uitgeverij ontkomt er in de huidige tijd aan om kritisch naar de organisatiestructuur te kijken.’

Bekijk meer van

Veen Media De Ingenieur Bright

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.