website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Feministisch maandblad Opzij overgenomen

Raymond Bruijns — Geplaatst in Journalistiek op maandag 3 april 2017, 13:45

Nieuws

Oud-uitgever van onder meer HP/De Tijd Hans van Brussel neemt het maandblad Opzij per 1 mei over van Veen Media, laten de partijen weten in een persbericht.

Van Brussel ziet dat Opzij het moeilijk heeft qua exploitatiemogelijkheden, maar stelt dat de maatschappelijke relevantie van het blad onverminderd groot is. Met een grotendeels nieuw team wil de uitgever het maandblad onder de aandacht brengen van een bredere doelgroep.

Daarbij wordt de nadruk gelegd op nevenactiviteiten en eventuele veranderingen van de redactionele formule en vormgeving. “In beide zullen later dit jaar geleidelijk veranderingen zichtbaar”, aldus Van Brussel. Hoofdredacteur Irene de Bel assisteert hem tot en met het mei-nummer, daarna vertrekt ze bij het maandblad.

Stichting Opzij is blij met de overname door van Brussel. De visie van de uitgever sluit precies aan bij de wensen van het maandblad, namelijk doorgaan met nevenactiviteiten zoals de Opzij Top 100 en Opzij Literatuurprijs. Roos Vermeij, voorzitter van de Stichting Opzij, laat weten: “Het is fijn om een nieuw uitgeefhuis te hebben gevonden voor Opzij in een tijd waarin vooral bij jongere vrouwen sprake is van groeiende belangstelling voor het feminisme.”

Vertrekkend hoofdredactrice De Bel is blij met de voortzetting van het blad, “want in de afgelopen drie jaar heb ik ervaren dat het belang van een feministisch maandblad alleen maar is toegenomen.”

 

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.