training eu starters

— maandag 3 april 2017, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Feministisch maandblad Opzij overgenomen

Oud-uitgever van onder meer HP/De Tijd Hans van Brussel neemt het maandblad Opzij per 1 mei over van Veen Media, laten de partijen weten in een persbericht. Laatste wijziging: 3 april 2017, 15:04

Van Brussel ziet dat Opzij het moeilijk heeft qua exploitatiemogelijkheden, maar stelt dat de maatschappelijke relevantie van het blad onverminderd groot is. Met een grotendeels nieuw team wil de uitgever het maandblad onder de aandacht brengen van een bredere doelgroep.

Daarbij wordt de nadruk gelegd op nevenactiviteiten en eventuele veranderingen van de redactionele formule en vormgeving. “In beide zullen later dit jaar geleidelijk veranderingen zichtbaar”, aldus Van Brussel. Hoofdredacteur Irene de Bel assisteert hem tot en met het mei-nummer, daarna vertrekt ze bij het maandblad.

Stichting Opzij is blij met de overname door van Brussel. De visie van de uitgever sluit precies aan bij de wensen van het maandblad, namelijk doorgaan met nevenactiviteiten zoals de Opzij Top 100 en Opzij Literatuurprijs. Roos Vermeij, voorzitter van de Stichting Opzij, laat weten: “Het is fijn om een nieuw uitgeefhuis te hebben gevonden voor Opzij in een tijd waarin vooral bij jongere vrouwen sprake is van groeiende belangstelling voor het feminisme.”

Vertrekkend hoofdredactrice De Bel is blij met de voortzetting van het blad, “want in de afgelopen drie jaar heb ik ervaren dat het belang van een feministisch maandblad alleen maar is toegenomen.”

 

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.