Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 18 augustus 2015, 12:08 | 0 reacties, praat mee

Sanoma reorganiseert glossies en stoot Grazia af

Uitgeverij Sanoma zet glossy tijdschrift Grazia in de etalage. De titel heeft voor het bedrijf de minst sterke aansluiting bij de vrouwenmerken. "Uit strategische overweging is dan ook besloten om voor deze titel een ander huis te vinden", meldt Sanoma. Ook de andere glossies Beau Monde, Marie Claire en Nouveau gaan op de schop.

Sanoma is ontevreden over de prestaties van de glossy-merken ten opzichte van de vrouwenmerken binnen Sanoma. Die bekleden allen een marktleidende positie, stelt Sanoma. Het bedrijf gaat daarom de glossies in het vrouwenportfolio integreren.

Merken Beau Monde, Marie Claire en Happy in Shape gaan werken vanuit één contentredactie onder leiding van hoofdredacteur Claudia Straatmans. Er komt meer nadruk op entertainment te liggen en Sanoma stuurt aan op intensievere samenwerking met merken als Veronica Magazine en Shownieuws. Ook moet de synergie met SBS door de herinrichting verbeteren.

Als gevolg van de wijzigingen zullen vier medewerkers boventallig raken, stelt Sanoma.

Bekijk meer van

Sanoma

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.