onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 31 januari 2012, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op uitgever Elsevier

Academici zijn een actie gestart tegen uitgever Elsevier. De onlinepetitie thecostofknowledge.com, waarin wordt verklaard niet langer in de bladen van de uitgever te willen publiceren, is sinds dit weekend al door ruim 1.900 academici getekend. Elsevier geeft zo'n 2000 academische tijdschriften uit, waaronder topbladen als The Lancet en Cell. De kritiek richt zich op het veelal onbetaald de redactie voeren over de titels en ook manuscripten onbezoldigd beoordelen terwijl de abonnementsprijzen voor de bladen als erg hoog worden gezien. Ook dat het auteursrecht na publicatie bij de uitgever ligt steekt de groep wetenschappers. Elsevier heeft maandag in een verklaring laten weten 'de keuzevrijheid van auteurs te respecteren' maar dat de feiten in de petitie 'niet correct' zijn. 'De toegang tot informatie is groter dan ooit, de prijs per artikel lager dan ooit.'

Bekijk meer van

The Lancet Elsevier B.V. Cell

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.