persveilig seminar

— woensdag 16 oktober 2019, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Brexit-moeheid: Sky News lanceert ‘brexitvrije’ nieuwszender

Pro-Brexit-borden bij het Britse parlement. De meeste Britten zijn na jaren Brexit-nieuws klaar met het onderwerp | Reuters

De Britse nieuwszender Sky News lanceert vandaag een extra kanaal, gegarandeerd vrij van berichtgeving over Brexit. De onderhandelingen over een Brits vertrek uit de Europese Unie zijn in een beslisssende fase zijn beland. Laatste wijziging: 16 oktober 2019, 08:51

Sky zegt dat Britten de laatste jaren het nieuws actief zijn gaan mijden en 58 procent van ondervraagden in een recent Reuters-onderzoek aangaf dat Brexit-nieuws hun humeur negatief beïnvloedt.

In een persbericht stelt Sky News dat de Brexit-vrije zender is bedoeld om zulke kijkers de kans te geven het wereldnieuws te volgen, “zonder bang te hoeven zijn iets over Brexit te horen”.

Sky News Brexit Free zal vijf uur per dag actief zijn (tussen 5 en 10 uur ‘s avonds) en ook op YouTube uitzenden. Hoofdredacteur John Ryley noemt de lancering van een zender die actief belangrijk nieuws negeert een “gedurfde stap” maar vooral een optie om “een pauze te nemen van Brexit, een filter op het nieuws toe te passen en over zaken te horen die nu eens niet met Westminster en Brussel te maken hebben”.

Reacties op de nieuwe zender zijn niet positief. Op sociale media zien journalisten en media-experts het als een knieval. Sommigen vinden het gevaarlijk om mensen die genoeg hebben van bepaald nieuws - in het bijzonder zij die voor het vertrek stemden - terwille te zijn.

 

Bekijk meer van

Sky News Brexit

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.