banner festival 23

— woensdag 8 januari 2020, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Brexit: audiovisuele bedrijven ‘zien Brussel als beste vestigingsplaats’

Een in 2018 gepresenteerd ontwerp voor een nieuw hoofdgebouw op het Brusselse Mediapark | Baukunst Bruther

Het Londense onderzoeksbureau Analysys Mason concludeert dat Brussel voor de meeste audiosvisuele bedrijven de interessantste vestigingsplaats is, om ook post-Brexit eenvoudig binnen Europa te kunnen opereren. Laatste wijziging: 8 januari 2020, 09:30

Zenders, on-demand streaming diensten en videoplatforms zouden zich volgens de marktonderzoeker het liefst dicht bij de regelgevers vestigen. Groot-Brittannië verlaat naar verwachting op 31 januari aanstaande de Europese Unie. De Britse regering heeft extra uitstel uitgesloten - al is het slechts het begin van een jaar van onderhandelingen over het wérkelijke vertrek.

Voor audiovisuele bedrijven die zich vooral op Europa richten is daarmee Groot-Brittannië als vestigingsplaats problematisch geworden. Om ook na Brexit in Europa te mogen blijven uitzenden, is een Europese licentie nodig.

Volgens Analysys Mason is Brussel aantrekkelijk als vestigingsplaats omdat het registreren en verkrijgen van die benodigde licenties relatief eenvoudig is, zeker vergeleken met steden als Amsterdam, Dublin en Parijs.

Brussel biedt verder aantrekkelijke belastingvoordelen voor lokale productiebedrijven en investeert in een nieuw Mediapark, aldus Analysys Mason. Meer bij Advanced Television

Bekijk meer van

Brussel Brexit

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.