website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Brexit: Britse nieuwszenders blijven live interviewen, ondanks reeks intimidaties

Lars Pasveer — Geplaatst in Recht op woensdag 9 januari 2019, 09:01

Britse agenten spreken met een anti-Brexit-demonstrant bij het Britse parlement | Andy Rain / EPA

Britse agenten spreken met een anti-Brexit-demonstrant bij het Britse parlement | Andy Rain / EPA

Nieuws De Britse nieuwszenders BBC News en Channel 4 News hebben ondanks intimidatie aangekondigd live-uitzendingen te blijven verzorgen vanaf een grasveld bij het Britse parlement. Voorstanders van Brexit hebben de laatste dagen journalisten en kritische politici uitgescholden en beledigd.

De deadline voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie komt in hoog tempo dichterbij. Indien er geen uitstel wordt verleend is - deal of no deal op 29 maart de Brexit een feit. Tegenstanders van Brexit, waaronder een politica van de Conservatieven en journalist Owen Jones werden live op televisie uitgescholden en geïntimideerd.

Parlementslid Anna Soubry werd onder meer door demonstranten voor nazi uitgemaakt. Soubry onderbrak het interview met de BBC om haar ergernis over de aanvallen te uiten. “Onvoorstelbaar. Zo ver is het inmiddels met ons land”, aldus Soubry. De BBC bood kijkers excuses aan voor de scheldpartij.

De zenders die hun parlementaire verslaggeving vaak gepaard laten gaan met live-uitzendingen vanaf het zogeheten College Green zullen daar voorlopig niet mee stoppen, ondanks het riscio op scheldende demonstranten of verstoring van interviews.

Verslaggeefster Kate Burley van Sky News zegt op Twitter dat ze inmiddels altijd begeleid wordt door een beveiliger, vanwege het gescheld en intimidatie. Een BBC-woordvoerder verklaart tegenover vakuitgave Press Gazette dat er bij live-uitzendingen altijd een analyse wordt gemaakt van de risico’s voor zowel verslaggevers als geïnterviewden.

Het is onduidelijk welk beleid Sky News en ITV News volgen, nu de gemoederen met Brexit steeds hogeroplopen. Meer bij Press Gazette

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.