data als kans

— woensdag 9 januari 2019, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Brexit: Britse nieuwszenders blijven live interviewen, ondanks reeks intimidaties

Britse agenten spreken met een anti-Brexit-demonstrant bij het Britse parlement | Andy Rain / EPA

De Britse nieuwszenders BBC News en Channel 4 News hebben ondanks intimidatie aangekondigd live-uitzendingen te blijven verzorgen vanaf een grasveld bij het Britse parlement. Voorstanders van Brexit hebben de laatste dagen journalisten en kritische politici uitgescholden en beledigd. Laatste wijziging: 9 januari 2019, 12:25

De deadline voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie komt in hoog tempo dichterbij. Indien er geen uitstel wordt verleend is - deal of no deal op 29 maart de Brexit een feit. Tegenstanders van Brexit, waaronder een politica van de Conservatieven en journalist Owen Jones werden live op televisie uitgescholden en geïntimideerd.

Parlementslid Anna Soubry werd onder meer door demonstranten voor nazi uitgemaakt. Soubry onderbrak het interview met de BBC om haar ergernis over de aanvallen te uiten. “Onvoorstelbaar. Zo ver is het inmiddels met ons land”, aldus Soubry. De BBC bood kijkers excuses aan voor de scheldpartij.

De zenders die hun parlementaire verslaggeving vaak gepaard laten gaan met live-uitzendingen vanaf het zogeheten College Green zullen daar voorlopig niet mee stoppen, ondanks het riscio op scheldende demonstranten of verstoring van interviews.

Verslaggeefster Kate Burley van Sky News zegt op Twitter dat ze inmiddels altijd begeleid wordt door een beveiliger, vanwege het gescheld en intimidatie. Een BBC-woordvoerder verklaart tegenover vakuitgave Press Gazette dat er bij live-uitzendingen altijd een analyse wordt gemaakt van de risico’s voor zowel verslaggevers als geïnterviewden.

Het is onduidelijk welk beleid Sky News en ITV News volgen, nu de gemoederen met Brexit steeds hogeroplopen. Meer bij Press Gazette

 

Bekijk meer van

Recht Brexit

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.