— maandag 22 november 2010, 09:43 | 0 reacties, praat mee

Brandbrief NDP aan minister over Twm

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) moet het snel mogelijk maken dat uitgevers een groter marktaandeel in de media mogen bezitten, anders verdwijnen er krantentitels. Dat schrijft de Nederlandse Dagbladpers (NDP), de branche- en werkgeversvereniging van dagbladuitgevers in Nederland, in een brandbrief aan de bewindsvrouw. "Uit recente correspondentie tussen het kabinet en Tweede Kamer blijkt dat de door ons gevoelde urgentie om de Tijdelijke wet mediaconcentraties (Twm) af te schaffen, nog niet door u wordt gedeeld. Mediabedrijven - dagbladuitgevers in het bijzonder - hebben schaalgrootte nodig om te kunnen blijven investeren in journalistiek en nieuwe verdienmodellen.” De Tijdelijke wet mediaconcentraties verbiedt mediabedrijven in de sectoren dagblad, radio en televisie overnames te doen of activiteiten te ontplooien waardoor een onevenredig groot marktaandeel zou ontstaan.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.