Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 23 juni 2010, 09:04 | 0 reacties, praat mee

‘Mediaconcentraties naar 50 procent’

Een volgend kabinet zal zich buigen over de Tijdelijke Wet Mediaconcentraties (TWM). Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Van Bijsterveld van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de Tweede Kamer (OCW). Deze in juni 2007 in werking getreden wet verbiedt mediabedrijven in de sectoren dagblad, radio en televisie overnames te doen of activiteiten te ontplooien waardoor een onevenredig groot marktaandeel zou ontstaan. Voor dagbladconcentratie is dat 35 procent, voor combinaties van dagblad, radio en televisie zou opgeteld niet meer dan 90 procent marktaandeel zijn toegestaan. De staatssecretaris is wel van plan een wetsvoorstel voor te bereiden waarbij er een verhoging komt van het maximumpercentage op de dagbladmarkt van 35 procent naar 50 procent. Oud-minister van OCW Plasterk was geen voorstander van het oprekken van de grens naar 50 procent. Hij stond daarmee lijnrecht tegenover de Tweede Kamer. Meer bij Rijksoverheid

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.